ניהול משאבי אנוש

התוכנית

התוכנית לניהול משאבי אנוש עוסקת בחקר ההון האנושי בארגונים, ומתמקדת בתהליכי ניהול הקשורים לראיון וגיוס אנשים, הכוונתם ופיתוחם, דאגה לרווחתם וניהולם באופן אנושי ובהלימה עם צרכי הארגון. תכנית הלימודים היא תכנית מורחבת המספקת תשתית אקדמית רחבה, המשלבת קורסים מתחומי הדעת השונים הנלמדים במסגרת מדעי החברה. הקורסים הנלמדים כוללים, קורסים בפסיכולוגיה, בהתנהגות ארגונית, במשאבי אנוש, בסוציולוגיה, במדעי המדינה, ובתחומי הכלכלה ומנהל עסקים. המסגרת הינה אקדמית, המקדמת מקצועיות מחקרית באמצעות הקניית מיומנויות וידע המקדמים חשיבה ביקורתית ויכולת לבצע מחקרים אקדמיים.

ההרשמה לשנה"ל תשפ"ג נסגרה.

תנאי הקבלה

1. קבלה לפי ממוצע בגרות ללא פסיכומטרי:

יתקבלו מועמדים בעלי ממוצע בגרות של 103 ומעלה. בנוסף, חובה לקבל ציון 85 ומעלה במבחן אמי"ר/אמיר"ם.

2. קבלה לפי שקלול של ממוצע בגרות וציון הבחינה הפסיכומטרית:

יתקבלו מועמדים בעלי שקלול 54 ומעלה. בנוסף, חובה לקבל ציון 85 ומעלה בפרק האנגלית במבחן הפסיכומטרי/אמי"ר/אמיר"ם.

ניתן להעריך את סיכויי הקבלה במסך "הערכת סיכויי הקבלה" המצוי באתר האינטרנט של האוניברסיטה.

3. מבחן יע"ל:

מבחן יע"ל: מבחן יע״ל הוא מבחן ידע בעברית בו מחויבים כל המועמדים לאוניברסיטה שעשו מבחני בגרות ופסיכומטרי שלא בשפה העברית. רוב הנבחנים הם בני החברה הערבית, סטודנטים זרים ועולים חדשים. טווח הציונים זהה לזה של רכיב האנגלית בפסיכומטרי ובמבחן אמיר״ם – עד 150.

החל מהרישום לשנה״ל תשפ״ג, סף הקבלה לאוניברסיטה יעמוד על ציון 105 במבחן יע"ל.

למועמדים שקיבלו במבחן יע״ל ציון בטווח של 84-104, האוניברסיטה תציע קורסי קיץ מרוכזים במטרה לשפר את רמת העברית. בסיום הקורס יידרשו להיבחן במבחן יע"ל/יעלנ"ט ולעמוד בסף הנדרש 105 ומעלה.

***ההרשמה עשויה להיסגר מוקדם יותר בשל תפוסה מלאה.

תוכנית לימודים

תכנית לימודים לשנה"ל תשפ"ג

ימי לימוד

הלימודים יתקיימו במהלך יומיים בשבוע:

יום שלישי- בין השעות  20:00-08:00

יום שישי- בין השעות 14:00-08:00

בנוסף, יתקיימו קורסי אנגלית לפי הצורך ובהתאם לרמת הסטודנט, קורסי יהדות וקורסי העשרה.

התואר מתאים לסטודנטים המעוניינים לרכוש ידע נרחב בתחום מדעי החברה לצד רכישת תואר מעשי שיאפשר להם להשתלב בשוק העבודה בתפקידי ניהול כוח אדם.

התוכנית ללימודי תואר ראשון בניהול משאבי אנוש מוכרת על ידי העמותה הישראלית לניהול, פיתוח וחקר משאבי אנוש בישראל.