ד"ר אלה קורן

ellakoren@biu.013.net.il

מקום לידה: ישראל

תאריך לידה: 14.08.55

מצב משפחתי: גרושה, אם לשלושה ילדים.

השכלה:

תוכנית דו שנתית להכשרת מטפלים בפסיכותרפיה התנהגותית קוגניטיבית                                                     (תשס"ז), התוכנית באישור ובחסות איט"ה ואוניברסיטת בר- אילן בית הספר לחינוך.

תואר שלישי (תשס"ג), המחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה , אוניברסיטת בר – אילן. נושא הדוקטורט: "השפעתם של גורמים פסיכו- חברתיים ודמוגרפיים על הסתגלות לנכות של נשים וגברים: מחקר השוואתי בין נכי צה"ל לבין נכים אזרחיים" בהנחיית : דר' מיכאל כץ ופרופסור לריסה רמניק.

תואר שני (תשנ"ה), המחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה : מגמה: פסיכולוגיה חברתית, אוניברסיטת בר – אילן. נושא  התיזה: "התייחסות סטודנטים ישראליים לנכי צה"ל" בהנחיית פרופסור לני ולר.

תואר ראשון (תשנ"ב), החוג המשולב למדעי החברה- מסלול מיקרו (פסיכולוגיה, סוציולוגיה, קרימינולוגיה), אוניברסיטת בר – אילן.

מקום עבודה נוכחי: אוניברסיטת בר אילן- מרצה, תחילת עבודה:1991

קורסים המועברים היום: החברה הישראלית, מוסר ואתיקה ברפואה, שוק העבודה בקרב קבוצות ייחודיות בחברה .

סמינריונים המועברים היום: סוגיות בארגונים, התנהגות פרו חברתית בעידן של אינדיוידואליזים, פסיכו- חברה ונכות.

הנחיית תזה לתואר שני בבית הספר לעבודה סוציאלית.

מקומות עבודה קודמים: ארגון נכי צה"ל:עוזרת יו"ר מחוז ת"א והמרכז

פברואר 2003- אוקטובר 2005

מכללת אשקלון- מרצה 2004-2000

מלגות ומענקים:

בתקופת התואר השני מלגה מאוניברסיטת בר אילן.

מלגה ממשהב"ט/ אגף השיקום (תשס"ב).

מלגה מארגון נכי צה"ל (תשס"ב תשס"ו תשס"ז).

מלגה מקרן שניצר (תשס"ד).

תחומי התמחות מדעיים:   פסיכולוגיה חברתית, נכות, אלטרואיזם, ארגונים, חריגים בחברה, מוסר ואתיקה ברפואה, חברה ישראלית

שפות: עברית, ספרדית (שפת אם), אנגלית, צרפתית (רמה בינונית)

פירסומים

פרסומים:

קורן אלה (2001). "להיות 'אישה', להיות 'נכה'- אפליה כפולה".

רפואה ומשפט, ספר היובל, 273-277.

קורן אלה (1994). "התייחסות שווה לנשים נכות צה"ל". הלוחם,(131) עמ 42.

בהכנה:

Disability during military service in Israel: Gender differences

Attitudes toward disability: cultural differences

הרצאות בכנסים:

הכנס הארצי השישי לשיקום – מאובדן לשיקום, דצמבר 2006 , "השפעתם של גורמים פסיכו- חברתיים ודמוגרפיים על הסתגלות לנכות של נשים וגברים".

הכנס ה-38 של האגודה הסוציולוגית הישראלית, פברואר 2007  ,"נשים נכות: בדיקת השערת החיסרון הכפול ""Double Jeopardy.

הכנס ה- 39 של האגודה הסוציולוגית הישראלית, פברואר 2008, "קהילת נשים נכות צה"ל-קהילה בתרדמת".

The 10th Nordic Network on Disability Research Conference, April 2009, Denmark, "Adjustment in IDF Disabled Women: Equally Different".

השתתפות בועדת בדיקה של כתב עת: שפות בדיקה: אנגלית וספרדית

"Etnographica: Journal of Disability and Culture" -  Universidad Catolica de Lovaina (Katholieke Universiteit Leuven)

תחומי מחקר

הקשר בין החברה הכללית לאנשים עם מוגבליות