ד"ר שבתאי לובל

פקס:
דוא"ל:

קורות חיים

בינואר 2008 נטל עליו ד"ר שבתאי לובל את התפקיד של המשנה לנשיא האוניברסיטה לתכנון ופיתוח. כתוצאה מגידולה המואץ של האוניברסיטה נוצר צורך במבנה ניהולי חדש. רעיון מרכזי במבנה החדש הוא הצבת אדם עם ניסיון מוכח וכישורים מתאימים, אשר יקדיש את מלוא זמנו לפיתוח האסטרטגי של האוניברסיטה. ד"ר לובל נבחר להיות נושא המשרה הראשון באתגר חלוצי זה. באחריותו, פרויקטים ייחודיים בהיבט הפיזי, הכלכלי והאקדמי, ובהם - הקמת ביה"ס לרפואה בגליל, בניית מעונות סטודנטים ייעודיים והקמת מרכז ספורט.

ד"ר שבתאי לובל פועל באוניברסיטת בר-אילן משנת 1975. הוא מילא קשת של תפקידים ניהוליים בזרועות מגוונות של האוניברסיטה. ב-16 השנים האחרונות כיהן ד"ר לובל כמנהלה הכללי של אוניברסיטת בר-אילן, ויו"ר פורום המנהלים הכלליים של המוסדות להשכלה גבוהה בישראל. נוסף לפעילותו המנהלית, מרצה ד"ר לובל במחלקות לסוציולוגיה, מדעי המדינה, החוג המשולב למדעי החברה וכן מרצה בפורומים ובמסגרות שונות.

תחת ניהולו של ד"ר לובל עברה אוניברסיטת בר-אילן שינויים משמעותיים. היא צמחה ממוסד צנוע במתקנים ובנפח פעילות, לאחת מאוניברסיטאות המחקר המובילות בישראל ובעולם. ד"ר לובל הוביל והיה שותף בכיר במהלכים מכריעים בהתפתחות האוניברסיטה אשר שינו לחלוטין את פניה.

בתקופת כהונתו כמנכ"ל הכפילה האוניברסיטה שטחה, מהלך מורכב שהיה הכרוך במאמץ משפטי ותכנוני רחב היקף להפשרת קרקעות, לפיתוח ובניה בהיקף חסר תקדים. בעקבות המאבק המשפטי המוצלח, היה ד"ר לובל שותף בכיר בתכנון הקמפוס החדש (צפון מזרחי) וחיבורו לקמפוס הישן (דרום מערבי). תחת ניהולו התבצעו עבודות תשתית ובניה בהיקף גדול אשר הפכו את אוניברסיטת בר-אילן לפנינה ארכיטקטונית ולמופת של פיתוח אקדמי.

כל הפעילויות הללו דרשו את מלוא מרצו וכישוריו גם בתחום הניהולי-פיננסי. בתקופת כהונתו גדל תקציב האוניברסיטה פי 3 ויותר, גידול אשר תמך בפיתוח המואץ בכל יחידות המינהל והאקדמיה באוניברסיטה. פעילותו של ד"ר לובל בראש פורום המנכ"לים, גם לאחר סיום כהונתו כמנכ"ל האוניברסיטה, והקשרים האמיצים שעוצבו עם קובעי מדיניות התקציב בזרועות הממשל ושלוחותיהם, הקלו על פעילות האוניברסיטה ופיתוחה. הדיאלוג המתמשך עם קובעי המדיניות סייע בידי ד"ר לובל להשפיע על הסכמי שכר קיבוציים בכל המגזרים האקדמיים והמינהליים.

פעילותו של ד"ר לובל קיבלה מימדים לאומיים דרך תרומתו לגופים ארציים תומכי אקדמיה, לרבות המרכז הארצי לבחינות ולהערכה, גיבוש העקרונות למרכז הארצי לרישום ועדות ציבוריות לשכר לימוד ואיגודים מקצועיים.

ד"ר לובל היה בין נושאי הדגל בתרומת האוניברסיטה לחברה. עוד בהיותו מזכיר הפקולטה למדעי החברה, פעל נגד המגמה להסתגר במגדל השן ויזם פרוייקטים לאומיים לרווחת כל האוכלוסיה. 30 שנה לפני העידן הנוכחי לריבוי של המכללות האזוריות, יזם מנכ"ל האוניברסיטה הקמתם של שלוחות אקדמיות באזורים מרוחקים. שלוחות אלה שרתו במיוחד אוכלוסיות חלשות ועזרו רבות באינטגרציה החברתית. גולת הכותרת של הפעילות הזאת היתה פיתוחה של רשת שלוחות האוניברסיטה בצה"ל (מסיני ועד רמת הגולן). אלפי חיילים וקצינים רבים חבים את ראשית לימודיהם האקדמיים לאוניברסיטת בר-אילן שבאה לפגוש אותם על-ידי בכירי המרצים בבסיסיהם.

בשנים מאוחרות יותר הרחיב ד"ר לובל את מחוייבותה של האוניברסיטה למגזרים מגוונים של האוכלוסיה ובהם חיילים משוחררים, אנשי כוחות הבטחון משטרה, שב"כ, מוסד, מודיעין ותכניות יחודיות לצה"ל, אנשי המינהל הציבורי ועובדי מערכות הבריאות. בפעילות הזאת האוניברסיטה תוגמלה לא רק על-ידי השבחת החברה, אלא גם על-ידי הכרת תודה של הגופים השונים בצורת מלגות, מקומות תעסוקה שסייעו לסטודנטים.

ד"ר לובל נולד בשנת 1947 בגרמניה להורים ניצולי שואה. ילדותו עברה עליו במושבה מגדיאל עם שתי אחיותיו. למרות המצוקה הכלכלית ששררה באותה עת, למד ד"ר לובל במסגרות חינוך ממלכתיות דתיות וסיים את לימודיו בתיכון עירוני דתי "ישורון" בפ"ת. לאחר השרות הצבאי החל את השכלתו האקדמית באוניברסיטת בר-אילן, והתמחה במינהל בבי"ס למוסמכים של אוניברסיטת תל-אביב. בעת לימודיו ואף לאחר מכן לא ניתק ד"ר לובל את קשריו עם צה"ל והגיע לדרגת סא"ל כקצין חינוך בחיל האויר.

ד"ר לובל נשוי, אב לשני בנים וסב לשני נכדים.